Mitä uutta

6.5.2012
Lisätty jälleen yksi jakso Tapio Blåfieldin sarjaan vanhan ristikirkon vaiheista. Uutisosastoa on laajennettu uusilla vanhoilla uutisilla.

6.2.2012
Päivityksellä korjattu virheitä ja nopeutettu joidenkin sivujen avautumista.

30.1.2012
Sivusto koottu kesällä tapahtuneen tuhoutumisen jälkeen uudelleen. Kirkkosarjasta ilmestyy viides osa, Einar Toppola muistelee entisajan kaupankäyntiä ja rahankäyttöä, Ilkka Helminen kertoo kenraali Aaro Pajarin elämänvaiheista. Lisäksi on lisätty vanhojen lehtien uutisia sekä kuntakokouksen pöytäkirjoja.

3.4.2011
Asikkalan 60 vuotta vanha kunnantalo on purettu. Elämää kunnantalon asunnoissa kuvaavat Eero Puranen ja Risto Jokiaho. Tapio Blåfield jatkaa kirjoitussarjaansa Asikkalan ristikirkon vaiheista. Vuorossa on 4. osa ja lisää on luvassa. Dokumenttiarkistoon on tallennettu kuntakokousten ja kirkonkokousten pöytäkirjoja vuodelta 1869. Uutisosastoon on poimittu uutisia Lahden seudulla 1900-luvun alussa ilmestyneistä lehdistä.

1.3.2011
Tapio Blåfieldin kirjoitussarja Asikkalan vanhasta puukirkosta on edennyt kolmanteen osaan. Elämää Asikkalassa 1940-luvulla ovat muistelleet Eero Puranen ja Yrjö Blåfield. Pitkään kesannolla ollut Kirjallisuutta-osasto on herännyt eloon. Sinne on koottu luetteloita tietokirjoista, jotka käsittelevät Asikkalaa, Päijät-Hämettä tai Päijänteen keskusvesistöä eli Päijännettä, Vesijärveä ja Ruotsalaista. Lisäksi osastossa julkaistaan sähköisenä kirjana Lauri Murasen Punainen ja valkoinen Asikkala, jota monet kaipaavat edelleen, vaikka painos on loppunut jo seitsemän vuotta sitten. Kirja on täydellinen.

1.2.2011
Kirjoitussarja Asikkalan vanhasta puukirkosta jatkuu. Dokumenttiosioon tallennetaan vanhoja pitäjän- ja kuntakokousten pöytäkirjoja. Sinne on nyt saatu kaikki vuoden 1868 pöytäkirjat sekä kirkon- että kuntakokouksista. Uutisiin on lisätty vanhoista sanomalehdistä poimittuja Asikkalaa ja Päijännettä koskevia uutisia kunkin kymmenluvun ensimmäiseltä vuodelta (1871, 1881 jne.). Einar Toppolan vanhoja asikkalalalsia tapoja koskeva kirjoitussarja on saanut jatkoa.

1.1.2011
Sivuston etusivu uudistui. Sivulla olevien linkkien kautta pääsee nyt suoraan muutamiin uusimpiin lisäyksiin tässä historia-arkistossa. Jälleen on mukaan saatu uusi kirjoittaja. Anneli Mäkelä-Alitalo kertoo Anianpellon markkinoista ja niillä käyneestä Aleksis Kivestä. Einar Toppolan kirjoitussarjaa on täydennetty. Uutisia on poimittu lisää vanhoista sanomalehdistä. Kunnalliselämää vuonna 1868 aloitelleen Asikkalan kuntakokousten pöytäkirjoja on tallennettu lisää dokumenttiosioon.

6.12.2010
Kirjoittajakuntaan on saatu uusi mies Tapio Blåfield. Hän aloittaa Asikkalan vanhasta ristikirkosta kertovan kirjoitussarjansa kysymällä "Milloin Asikkalan vanha ristikirkko rakennettiin?" Lisäksi Kirjoituksia-osastossa kerrotaan, mitä Päijänteellä kuljetettiin. Vanhoista sanomalehdistä on poimittu uusia Asikkalan uutisia.

19.10.2010
Asikkalan historiaa -sivusto sai internetissä oman osoitteen
www.asikkalanhistoriaa.fi. Vanha osoite toimii edelleen, mutta ohjaa kävijät tähän uuteen osoitteeseen.
Samalla sivuston kirjoittajajoukko on kasvanut kuuteen. Uusina ovat sivuille ilmestyneet Olavi Etelä, Risto Jokiaho, Erkki Rautava ja Einar Toppola. Osan heistä on jo edesmenneitä. Lisää Asikkalan historiasta kiinnostuneita tutkijoita ja kirjoittajia otetaan mielellään mukaan. Jos asia kiinnostaa, yhteyttä voi ottaa vaikka tämän sivun alareunassa olevalla Ota yhteyttä -linkillä.

14.1.2010
Sivusto on saanut uuden kirjoittajan. Matti Mäyränpää kertoo, kuinka Asikkalan vanhan kirkon peruja olevan läpikäytävärakennuksen paanukatto tehtiin talkoilla.
Sanomalehdistä poimittuja uutisia on lisätty runsaasti. Erityisesti on kerätty uutisia 100 vuoden takaisesta Vääksyn kanavan uudisrakennustyöstä.
Myös 1800-luvun kunnalliskokouksien pöytäkirjoja on tallennettu lisää vapaasti luettavaksi.

25.6.2009
Sivusto on saanut täysin uuden ulkoasun, joka toivottavasti helpottaa luettavuutta kuvaruudulta. Sisältöä on kertynyt runsaasti lisää. Kirjoituksia erityisesti Päijänteen liikenteen kehityksestä on lisätty, Uutistarjonta kattaa nyt ajan 1850-luvulta 1890-luvulle asti. Kuntakokousten pöytäkirjon lisäksi mukaan on saatu pöytäkirjoja ajalta ennen Asikkalan kunnallisen toiminnan perustamisvaihetta.

28.2.2006
Pitkän hiljaiselon jälkeen sivustoon on lisätty useita kirjoituksia ja esitelmiä. Muutama uutinen 150 vuoden takaa on saksittu talteen ja dokumenttien joukkoon on tehty uusi osasto: Kirjeitä.

20.1.2005
Sivusto ulkoasu on uusittu täydellisesti kävijöiden pyynnöstä. Sivut on nyt rakennettu kehyksiin, jolloin artikkeleiden tulostaminen helpottuu, eikä tulosteisiin jää paperikopioissa tarpeettomia painikkeita. Selaimesta riippuen artikkeli voidaan avata omaan ikkunaansa ja tulostaa siitä ilman ruudulla näkyviä ylä- ja alapalkkeja.
Ulkoasun uudistamisen yhteydessä on materiaalia lisätty tuntuvasti. Samalla ovat mukana ensimmäiset lukijoiden lähettämät dokumentit. Nyt sivuilla on
– Kirjoituksia 9 kpl
– Uutisia 72 kpl
– Kuntakokousten pöytäkirjoja 47 kpl
– Kuulutuksia 8 kpl
– Kotien kätköistä löytyneitä asiakirjoja 2 kpl
– Kirjallisuusesittelyjä 3 kpl
– Linkkejä 26 kpl

10.7.2004
Ensimmäinen materiaalin lisäys on tapahtunut. Olen lisännyt näille sivuille
– Kirjoituksia 3 kpl
– Uutisia 15 kpl
– Kuntakokousten pöytäkirjoja 17 kpl
– Kuulutuksia 5 kpl
– Kirjallisuutta 1 kpl

10.5.2004
Sivusto julkaistu sähköisessä tietoverkossa.
– Kirjoituksia 4 kpl
– Uutisia 15 kpl
– Dokumentteja 30 kpl
– Kirjallisuutta 2 kpl
– Linkkejä 5 kpl