Dokumentteja arkistoista ja ullakoiden kätköistä

Tämä osasto muodostuu varmasti kirjavaksi, sillä tähän on tarkoitus tallentaa erilaisia arkistoista löytyviä asiapapereita kuntakokousten pöytäkirjoista aina kirkon saarnastuolista luettuihin kuulutuksiin. Suomalaiset arkistot ovat hyvin järjestettyjä ja kunnioitus kirjoitettua sanaa kohtaan on ollut niin suuri, että paperit ovat säilyneet näihin päiviin. Mikä niitä saattaa uhata, on paperin happamoituminen ja haurastuminen, siksipä maamme arkistolaitoksessa on parhaillaan käynissä monia hankkeita aineiston muuttamiseksi digitaaliseen muotoon.
Sitähän tämänkin sivuston kartuttamisessa tavoitellaan, vaikkakin vain pienimuotoisena. Näin arkistoista poimitut kirjeet, käskyt ja muut asiakirjat saadaan monien Asikkalan historiasta kiinnostuneiden luettavaksi.
Tähän osastoon voitte myös lähettää sellaisia ullakoiden kätköistä tai kotiarkistoista löytyneitä asiapapereita, joilla arvelette olevan mielenkiintoa nykypäivän ihmisten silmissä. Niitähän voivat olla niin vanhat kauppakirjat, kirjeet kuin sota-ajan postikortit tai pula-aikojen ostokupongit.